Bergvärmepumpar Kungsbacka

NIBE F1245 8kw bergvärmepump

NIBE F1245 8KW bergvärmepump

Köp F1245 8KW
NIBE F1245 10kw bergvärmepump

NIBE F1245 10KW bergvärmepump

Köp F1245 10KW
NIBE F1255 6kw bergvärmepump

NIBE F1255 6KW bergvärmepump

Köp F1255 6KW
NIBE F1255 16kw bergvärmepump

NIBE F1255 16KW bergvärmepump

Köp F1255 16KW

Fler bergvärmepumpar

Bergvärmepumpar - Ett långsiktigt alternativ

Om det är en värmepump som står ut i mängden så är det bergvärmepumpen som de senaste åren väckt enormt intresse här i Sverige – och resten av Norden. Det är förstås inte konstigt eftersom ett bättre alternativ för konsumentvärme inte finns. Vi har gott om solid berggrund i vårt land, och vill väldigt gärna investera lite pengar för att kunna nyttja en billig, miljövänlig och trygg värmekälla.


Installationsdelen

Det första som sker i installationsprocessen borrningen av hålet ner till berggrunden och när borrhålet är klart förs en kollektorslang ner. Samma kollektorslang kopplas sedan till den bergvärmepump du köpt och vi installerat hos dig. Värmepumpen kopplas sedan i sin tur till ditt vattenburna värmesystem hemma.

För att nå ner till berggrunden måste man borra ett hål på minst 100 meter, men många gånger det dubbla, vilket kräver både rätt maskiner och en professionell fackborrare.

Bergvärmepumpens fördelar

Den främsta fördelen med bergvärmepumpar i jämförelse med andra värmepumpar är att de ger stabil värme året om. Medan luftvärmepumpar är beroende av att luftens temperatur håller sig över en viss gräns så är berggrundens temperatur konstant året om. Dessutom är berggrund klassat som förnybara värmekälla så ingen negativ inverkan på natur och miljö finns att känna skuld för.

Dessutom är bergvärme väldigt billigt i längden. Man räds förstås kostnaden för att köpa och installera bergvärmepumpen, men i längden har man bara att vinna på sitt val.

Vi på Svensk Kylservice berättar gärna mer om bergvärme och bergvärmepumpar, och vi hjälper gärna till med uträkningar på potentiell besparing med bergvärme.

bergvärmepumpar

Behöver du hjälp med din värmepump?

kontakta klimatteam värmepumpar